Onze -10% actie duurt nog:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Wat is kalkaanslag

Veel gestelde vragen

Waarschijnlijk heb jij er ook last van. Moeilijk verwijderbare witte vlekken op je sanitair en in je apparatuur, zoals waterkoker of koffiezetapparaat. In de volksmond is dit beter bekend als kalkaanslag.

Nadelen van kalkaanslag

Kalk aanslag heeft helaas geen voordelen, alleen maar nadelen. De harde laag is moeilijk verwijderbaar, zelfs als je speciale en dure ontkalkingsproducten gebruikt. Je apparatuur zoals je espressomachine zal je periodiek moeten ontkalken. Niet alleen gaat anders het stroomverbruik omhoog, het kan ook nog eens onderdelen beschadigen.

Hard water

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door hard water. Wil je verlost zijn van kalkaanslag, dan zul je het water moeten ontharden. Dit kan met één van onze waterontharders.

Hoe ontstaat kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat door het verdampen van water en daarom het meest tijdens het verwarmen van water.

In het water zitten mineralen die uiteindelijk kalkaanslag vormen. Calciumbicarbonaat is verantwoordelijk voor de meeste kalkaanslag.

Calciumbicarbonaat bestaat in waterige oplossing met ionen van calcium, opgeloste kooldioxide, waterstofcarbonaat en carbonaat.

Bij het verwarmen van het water verdwijnt het kooldioxide uit het water. Hierdoor ontstaat de vaste stof calciumcarbonaat en door de aanwezigheid van magnesium in ons water ook nog magnesiumcarbonaat.

Deze vast stoffen noemen we kalkaanslag of ketelsteen. Als je dus kalkaanslag wil voorkomen, zal je iet met het calcium en magnesium moeten doen. Op de pagina Hoe werkt een waterontharder kan je lezen hoe de verschillende type ontharders hier mee omgaan.

Kalkaanslag op kraan

Zo werkt een Mollius Waterontharder

Onze waterontharders maken gebruik van ionen uitwisseling voor het ontharden van het water. In tegenstelling tot de ander soorten systemen wordt daardoor daadwerkelijk de kalk verwijderd en afgevoerd naar het riool.

Doordat de kalk echt uit het water verwijderd is, maakt het niet uit wat je met het water doet, of je het nou kookt of een lange douche neemt, het water blijft 100% kalkvrij!

Waterontharder Duo Display
Mollius waterontharder - Optimus

Waterontharders van Mollius

Er zit kalk in ons drinkwater. Kalk veroorzaakt kalkaanslag op je sanitair en apparaten. Hierdoor moet je langer en vaker schoonmaken en gaan apparaten eerder stuk en verbruiken ze meer energie.

Een waterontharder van Mollius lost dit probleem voor je op!

  • 100% kalkvrij water
  • Apparaten gaan langer mee
  • Bewezen effectief

Vanaf 1199,- incl. installatie!

De waardering van www.mollius.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 55 reviews.
Scan de code