Waterontharder Duo 200

Waterontharder Duo 100

De Duo 200 in onze populairste waterontharder. Het is een zogenaamde Duo waterontharder waardoor hij ook in kleine ruimtes geïnstalleerd kan worden. Hij heeft genoeg capaciteit voor huishoudens to ca. 4 personen met een maximaal jaarlijks waterverbruik van 200.

 • Geschikt voor 2 tot 4 personen / 200m³
 • Geavanceerde functies
 • Opgebouwd uit onderdelen van topkwaliteit
 • Onderhoudsarm
 • Laag drukverlies

De Duo 200 kost inclusief installatie slechts 1.549,- 1.394,-

 

Wil je hem liever zelf installeren? Dat kan ook. Je krijgt dan €300,- korting. Klik op “Bestellen zonder installatie” om hem rechtstreeks te bestellen.

Geavanceerde functies

Volledig automatische adaptieve besturing

Onze waterontharders zijn volume-gestuurd en adaptief. Dit betekent dat de besturing zich automatisch aan je waterverbruik aanpast. Ook beschikt hij over proportionele regeneratie. Hierdoor wordt het zoutverbruik tot het minimum beperkt.

Zoutmelding

De waterontharder heeft een zoutmeldingsfunctie. Daardoor zie je wanneer je zout moet bijvullen. 

Vakantiemodus

Ga je langere tijd op vakantie? Geen probleem, onze waterontharders hebben een vakantiemodus waarmee je bacteriegroei voorkomt.

Waterlekdetectie

De waterontharder heeft een instelbare waterlekdetectie. Zodra de waterontharder een grote lekkage detecteert, zal hij de waterleiding afsluiten om zo ergere schade te voorkomen.

Service-indicator

De waterontharder houdt bij wanneer het tijd is om onderhoud uit te (laten) voeren. Dit zie je aan de service-indicator.

Water beschikbaar tijdens regeneratie

De waterontharder zal ‘s nachts regenereren zodat je hier geen hinder van ondervindt. Mocht je onverhoopt toch een keer water nodig hebben tijdens een regeneratie, dan is dit geen probleem. Tijdens een regeneratie is er gewoon (hard)water beschikbaar.

Resthardheid instelbaar

De mate van ontharding kun je instellen. Je kunt er dus voor kiezen om een kleine hoeveelheid kalk in het water te laten zitten.

By-pass klep

De waterontharder is voorzien van een by-pass klep. Mocht je een keer veel (hard)water nodig hebben, bijvoorbeeld voor het vullen van de CV, zwembad of vijver, dan kun je eenvoudig deze by-pass klep omzetten. Hierdoor wordt er geen capaciteit van de waterontharder gebruikt.

DUO Display

Extra voordeel!

Ken je buren, vrienden, familie of kennissen die ook de aanschaf van een waterontharder overwegen?
Bij gezamenlijke aanschaf ontvangen alle deelnemers aan de gezamenlijke aankoop extra voordeel!

Eigenschappen

Compacte afmetingen

Door zijn compacte afmetingen is bijna altijd wel een plaats voor de Duo 200 te vinden. De afmetingen van de waterontharder bedragen (HxBxD) 58x23x34 cm.

Het zoutvat is in twee hoogtes verkrijgbaar (HxBxD): 44x28x28 cm en 96x28x28 cm. 

Afmetingen waterontharder DUO 100

Duidelijk Nederlandstalige menu

De waterontharder werkt bijna geheel automatisch. Als wij hem voor je installeren, stellen we hem natuurlijk ook voor je in.

Mocht je toch eens iets willen wijzigen in de instellingen, dan kun je dit eenvoudig zelf regelen. De waterontharder beschikt over een duidelijke Nederlandstalige menustructuur.

Stuurklep met keramische afdichtingen

De meeste waterontharders maken gebruik van rubberen afdichtingen in de stuurklep. Deze zijn aan slijtage onderhevig.

Onze waterontharders maken gebruik van keramische afdichtingen. Die zijn nagenoeg vrij van slijtage en hoeven dan ook niet periodiek vervangen te worden. Dit maakt dat het onderhoud aan de waterontharder beperkt blijft tot het periodiek controleren en reinigen van bepaalde onderdelen. 

Met onze all-in onderhoudservice heb je hier geen omkijken naar.

Mollius waterontharders zoutvat

Zoutvaten

Onze Duo waterontharders worden met een zoutvat geleverd. Dit zoutvat vul je met regeneratiezout. De waterontharder heeft dit zout nodig voor de regeneratie. Standaard zijn er twee type zoutvaten beschikbaar:

 

BT-30

 • Inhoud: 30L
 • Zoutcapaciteit: 25kg
 • Afmetingen (HxBxD): 44x28x28cm

BT-70

 • Inhoud: 70L
 • Zoutcapaciteit: 50kg
 • Afmetingen (HxBxD): 96x28x28cm

Monodisperse onthardingshars

Voor onze waterontharder gebruiken wij zogenaamde monodisperse onthardingshars. Dit is een betere kwaliteit onthardingshars dan heterodisperse onthardingshars, wat gebruikt wordt in de meeste waterontharders. De harsdeeltjes bij monodisperse hars hebben dezelfde grootte. Dit zorgt voor een lager zoutverbruik en minder drukverlies.

Onthardingshars
Waterontharder zouttabletten

Droge zoutopslag

De waterontharder beschikt over een zogenaamde droge zoutopslag. In tegenstelling tot de meeste waterontharders wordt het pekelwater pas kort voor de regeneratie aangemaakt. Dit heeft een aantal voordelen:

 • Minder kans op samenklonteren van zout
 • Lager zoutverbruik door proportionele regeneratie
 • Lager zoutverbruik doordat pekel met onthard water wordt aangemaakt

 

Waterontharder in cijfers

Afmetingen waterontharder (HxBxD): 58x23x34cm
Afmetingen zoutvat (HxBxD): BT-30: 44x28x28cm
BT-70: 96x28x28cm
Aantal personen: 2-5 / 200m3
Onthardingscapaciteit (8°dH): ca. 3500 l
Nominale debiet: ca. 1000 l/h
Waterverbruik per regeneratie: ca. 60 l
Zoutverbruik per regeneratie: ca. 1.4 kg
Stroomverbruik: ca. 1,5 W

 

Altijd topservice

Of je nu overweegt om een Mollius waterontharder aan te schaffen of er al jaren één hebt staan, je kunt altijd rekenen op onze service.

Aanschaf

Mogelijk heb je nog een aantal vragen. Hierop wil je natuurlijk eerst antwoord hebben voordat je tot aanschaf over gaat. Bel ons gerust, of kom een keer langs. We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Wil je graag dat we een keer vrijblijvend bij je langs komen om te kijken wat er mogelijk is? Ook dat is geen probleem.

Installatie

Voordat we een waterontharder bij je installeren komen we even bij je langs (optioneel). We kunnen dan de situatie beoordelen en je wensen met je doornemen. Ook dan hebben we alle tijd om al je vragen te beantwoorden en om met je mee te denken.

Tijdens gebruik

Mocht je tijdens het gebruik tegen dingen aanlopen, laat het ons weten en we lossen het voor je op.

Kies je voor onze all-in onderhoudsservice dan kun je zelfs tot 20 jaar lang geheel gratis van onze all-in garantie gebruik maken!

100% kalkvrij water

In ons drinkwater zit calcium en magnesium. Samen vormen zij kalk. Een Mollius waterontharder geeft je 100% kalkvrij water! Kalkvrij water heeft vele voordelen in en om je huis.

Badkamer

Kalkvrij water zorgt voor minder schoonmaakwerk. Je sanitair gaat langer mee omdat kalk geen kans meer krijgt. Ook je douchegenot neemt toe: je hebt minder zeep nodig en je huid voelt zachter aan na het douchen. 

Keuken

Je keukenapparatuur, zoals Quooker, vaatwasser, waterkoker en stoomoven, blijven vrij van kalk. Daardoor gaat je apparatuur langer mee. Ook gebruiken ze minder energie. Ook voorkomt het een bijsmaak in je met liefde gezette kopje koffie of thee.

Bijkeuken

Je hebt minder zeep nodig om de was te doen, waardoor de kans op verstoppingen kleiner wordt. Je wasmachine gaat langer mee en je wasgoed voelt zachter aan. Reken uit je winst!

Om het huis

Kalk zorgt voor strepen op je ramen. Door een waterontharder was je je ramen en auto streeploos schoon.

Mollius servicebus

Zorgeloos geïnstalleerd

Als je interesse hebt in één van onze waterontharders kunnen we vrijblijvend bij je langskomen. Samen kijken we dan welke ontharder het beste bij je past en hoe we deze kunnen installeren. 

Door de compacte afmetingen van onze waterontharders passen ze bijna overal, bijvoorbeeld in: 

 

 • Meterkast
 • Waterput
 • Garage
 • Trapkast
 • Kelder
 • Overige ruimte
  De waardering van www.mollius.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 59 reviews.
  Scan de code